Versterk jouw digitale weerbaarheid

Welkom op de gloednieuwe website van Cyberweerbaar NL! Wij zijn verheugd om jou op deze website te voorzien van waardevolle informatie, tips en hulpmiddelen om jouw digitale weerbaarheid te bevorderen en jouw online veiligheid te beschermen. In een wereld waar digitale dreigingen steeds geavanceerder worden, is het essentieel om bewustzijn en kennis op te bouwen om jezelf, jouw organisatie, jouw doelgroepen en jouw gegevens adequaat te beschermen. Laten we samen werken aan een samenleving die digitaal weerbaar is én blijft!

Ontdek de volgende onderwerpen:

  1. Inzicht in digitale risico’s en dreigingen: Bekijk onze publicaties en leer over verschillende vormen van digitale risico’s en dreigingen die voor jou, jouw organisatie en/of jouw achterban relevant zijn. Begrijp hoe digitale dreigingen werken en welke impact ze kunnen hebben op digitale veiligheid.
  2. Tips voor digitale veiligheid: Bezoek onze productenpagina en ontdek praktische tips en good practices om te werken aan digitale weerbaarheid. Wil jij studenten inschakelen om een ‘quick scan cyberweerbaarheid’ uit te voeren en jou te voorzien van advies? Benader ons! Kleine stappen kunnen een groot verschil maken.
  3. Leren van cyberincidenten: In een landelijke monitor verzamelen we cyberincidenten. We analyseren de incidenten en destilleren belangrijke leerpunten om deze met jou te delen. Wil je zelf een casus van een (bijna-)incident met het netwerk delen? Laat het ons weten, dan nemen we contact met je op.
  4. Betrokkenheid bij een ambitieus netwerk: Wil jij deel uitmaken van onze missie om de digitale weerbaarheid in onze samenleving te bevorderen? Word partner in onderzoek en/of onderwijs, of kijk wat de mogelijkheden zijn om lid te worden van ons netwerk. Check op de contactpagina met wie je binnen jouw regio het beste contact kunt opnemen.
  5. Nieuws en updates: Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van ons netwerk. In nieuwsbrieven en blogs delen we nieuws, trends en updates over onze activiteiten. Je kunt vertrouwen op onze website als jouw betrouwbare bron voor actuele informatie over cyberweerbaarheid.

We zijn enthousiast over de lancering van onze nieuwe website en we hopen dat deze een waardevolle bron voor jou zal zijn. Vergeet niet om regelmatig terug te komen, want we voegen voortdurend updates toe om jou te helpen bij het versterken van jouw digitale weerbaarheid en/of die van jouw achterban. Samen kunnen we een verschil maken voor een veiligere digitale samenleving. Bezoek onze website en neem de eerste stap naar een veiliger digitale toekomst!

Jurjen Jansen, Rutger Leukfeldt, Remco Spithoven

(coördinerende lectoren SPRONG Expertisenetwerk Cyberweerbaar Nederland)

Deel dit bericht

Over CyberweerbaarNL
Cyberweerbaar NL is een consortium van drie hogescholen: De Haagse Hogeschool, Hogeschool Saxion en NHL Stenden Hogeschool. Samen met studenten, docenten, cyberprofessionals en onderzoekers en een groot aantal partners, ontwikkelen we hoogwaardige kennis op het gebied van cybersecurity binnen organisaties.